Buddy to Buddy - everybody needs some buddy!

Buddy to Buddy - everybody needs some buddy!

Datumgebonden · 19 nov, 12:00 – 5 mrt, 13:00
Driebergen-Rijsenburg, Utrecht, Nederland
Vluchtelingen & MinderhedenWelzijnSociale rechtvaardigheid
3 Goede gezondheid en welzijn10 Ongelijkheid verminderen
Aanmeldingen sluiten over 5 maanden.
Activiteit Delen
Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug
#86096
Scan me of ga naar www.heuvelrugdoet.nl/o/Buddy-to-Buddy-Utrechtse-Heuvelrug/activiteiten/Buddy-to-Buddy---everybody-needs-some-buddy/86096 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Buddy to Buddy koppelt vluchtelingen en hun stadsgenoten aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid.

Uitgebreide omschrijving

Wees van betekenis door jezelf te zijn!

Op 19 november start een ronde speciaal voor vrouwen.

Nieuwe vrienden maken, leren van andere vrouwen en je netwerk uitbreiden?

Tijdens deze ronde van vier maanden doe je samen met je buddy mee aan verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn gericht op: creativiteit, talenten ontwikkelen en natuurlijk gezelligheid


De Utrechtse Heuvelrug bruist van activiteiten en energie en is een prachtige regio, maar voor nieuwkomers kan het een uitdaging zijn om zich echt thuis te voelen. Stichting Buddy to Buddy, koppelt vluchtelingen aan inwoners van de Utrechtse Heuvelrug om hen te helpen beter te integreren, de Nederlandse cultuur en taal te leren, en op een vriendschappelijke manier contact te maken met hun nieuwe omgeving.


Wat doet Buddy to Buddy?

Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers aan lokale bewoners op basis van gezamenlijke interesses. Gedurende vier maanden ondernemen deze buddykoppels wekelijks 

activiteiten zoals koffie- of eetafspraken, een bezoek aan de kinderboerderij, een wandeling door de natuur, of samen sporten. Afhankelijk van wat zij samen leuk vinden om te doen. Iedereen kan meedoen, jong of oud, alleen of als gezin. Je kunt van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn. Dit bevordert wederzijds begrip, culturele uitwisseling en duurzame vriendschappen. Het versterkt de integratie van nieuwkomers en verrijkt het leven van lokale bewoners. Vanaf 14 jaar kun je alleen deelnemen.


Waarom een vrouwenronde?

We merken dat er steeds meer vraag is naar een veilige en ondersteunende plek waar vrouwen elkaar kunnen ontmoeten en van elkaar kunnen leren. Wij willen daarbij verder gaan dan de clichés en naast gezelligheid en creativiteit ook coaching en training in talentontwikkeling en empowerment aanbieden, zodat de vrouwen op de lange termijn echt iets opbouwen.


Op 19 november start een nieuwe ronde speciaal voor vrouwen:

Dinsdag 19 november: Matchingsdiner

Woensdag 27 november: Belke laatste woensdag van de maand: Buddy Cafe

Dinsdag 10 december: Kerstdiner

5 maart: Eindfeest


Informatieavonden

Op 24 oktober en 7 november vertellen we je graag alles over het Buddyschap maar dat kan ook bij een buddycafe die elke laatste woensdag van de maand is. Je kunt je vragen stellen aan ervaren buddy's en kennismaken met het team van Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug. We kijken ernaar uit je daar te zien. Ook als je nog twijfelt of het bij je past, ben je van harte welkom. Meld je aan via deze link en zet de datum in je agenda.


Matchingsdiner

Wees van betekenis door jezelf te zijn! Meet som Buddy!

Nieuwe vriendinnen maken, leren van andere vrouwen en je netwerk uitbreiden? Op 19 november start een ronde speciaal voor vrouwen. Tijdens deze ronde van vier maanden doe je samen met je buddy mee aan verschillende activiteiten. Deze activiteiten zijn gericht op: creativiteit, talenten ontwikkelen en natuurlijk gezelligheid. 


Doe je mee en vinden wij een mooie match? Dan ontmoet je tijdens deze feestelijke avond jouw buddy voor het eerst. Houd die avond alvast vrij in je agenda want dit wil je niet missen!


Deel met je netwerk

Ken je vrienden, familie of collega’s die ook geïnteresseerd zijn? Deel het verhaal van Buddy to Buddy met hen. Niets is leuker dan samen in een nieuw avontuur te stappen!


Je kan van betekenis zijn door jezelf te zijn, door je eigen wereld open te stellen en elkaar te leren kennen. Zo vergroot je niet alleen zijn of haar wereld maar ook die van jezelf.


Eén persoon kan heel waardevol zijn in de ontdekkingstocht naar een nieuw bestaan


Vragen?

Stuur een mailtje via de button.

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan aan voor deze ronde via de button op deze pagina.


Heb je een vraag of wil je eerst wat meer informatie? Mail via de contact button. We kijken ernaar uit je te ontmoeten!



Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten over 5 maanden.
Activiteit Delen

Over Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug

Ben je nieuwsgierig naar gelijkwaardig contact met een vluchteling? Wil je van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn? Bij Buddy to Buddy faciliteren wij gelijkwaardig contact tussen Nederlanders en Vluchtelingen. Het kost zoveel tijd als dat jij erin steekt, ga gezellig samen eten, ga wandelen, nodig je buddy uit voor je verjaardag of ga samen sporten. Het is helemaal aan jou en je buddy. Wel vragen we je in de 4 maanden van het project regelmatig (dat wil zeggen, 1 keer per een a twee weken) af te spreken.

Buddy to Buddy koppelt Nederlanders en nieuwkomers aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid, gezelligheid en gedeelde interesses. In ons project trek je 4 maanden lang samen met je buddy op om elkaar, elkaars cultuur en het dorp te leren kennen. Wij organiseren activiteiten en intervisie avonden om jullie buddyschap op weg te helpen. En na die 4 maanden? Hopelijk (waarschijnlijk) blijven jullie dan nog gewoon contact houden, net zoals veel van onze (oud)buddy's!

Comments