Nieuwe mensen ontmoeten, klinkt dat als Muziek in je oren?

Nieuwe mensen ontmoeten, klinkt dat als Muziek in je oren?

Datumgebonden · 1 okt, 18:00 – 20 jan, 19:00
Driebergen-Rijssenburg, Driebergen-Rijsenburg, Utrecht, Nederland
Maatje & buddyMuziekNederlandsTurksArabischEngelsAndersOekraïns
WelzijnVluchtelingen & MinderhedenKunst & cultuur
3 Goede gezondheid en welzijn10 Ongelijkheid verminderen
Aanmeldingen sluiten over 14 uur.
Activiteit Delen
Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug
#84146
Scan me of ga naar www.heuvelrugdoet.nl/o/Buddy-to-Buddy-Utrechtse-Heuvelrug/activiteiten/Nieuwe-mensen-ontmoeten-klinkt-dat-als-Muziek-in-je-oren/84146 om je aan te melden

Contactpersoon

Samenvatting

Buddy to Buddy koppelt nieuwkomers aan gevestigde Heuvelruggers op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesse!

Uitgebreide omschrijving

Voor onze nieuwe matchingronde op de Heuvelrug hebben we een thema muziek gekozen. Muziek verbindt mensen op een unieke en krachtige manier, en we denken dat dit een mooie gelegenheid is om nieuwkomers en Nederlanders dichter bij elkaar te brengen.


Op 17 september begint een nieuwe, swingende ronde in het thema: muziek! 


Ben je benieuwd naar Buddy to Buddy?

Kom dan op donderdag 22 augustus om 19.00 naar onze informatieavond in onze huiskamer (Hoofdstraat 260 in Driebergen).

Of kom naar het maandelijkse Buddycafe op 28 augustus om alvast een voorproefje te horen en ervaren. Meld je je wel even aan?


Daar vertellen we je graag meer over onze organisatie, hoe de komende ronde eruitziet en hoe je buddy kunt worden.


Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug is een initiatief dat erop gericht is om sociale verbindingen te creëren tussen nieuwkomers, zoals vluchtelingen, en inwoners van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het programma koppelt deze nieuwkomers aan dorps- of stadsgenoten op basis van gelijkwaardigheid en gedeelde interesses.


Het idee achter Buddy to Buddy is dat mensen elkaar op een informele, vriendschappelijke manier leren kennen, waardoor zowel de nieuwkomers als de lokale inwoners hun wereld kunnen vergroten. De deelnemers, of "buddies", trekken vier maanden lang samen op, waarbij ze wekelijks afspreken om deel te nemen aan verschillende activiteiten, zoals samen eten, wandelen, of andere sociale bezigheden. Deze ontmoetingen bevorderen niet alleen de integratie van nieuwkomers, maar helpen ook om sociale isolatie te verminderen en gemeenschapsbanden te versterken.


Het project is flexibel, waardoor deelnemers zelf kunnen bepalen hoe vaak ze afspreken, met als richtlijn dat dit minimaal eens per week is. Na de officiële vier maanden van het programma blijven veel buddy-koppels vaak nog contact houden


Hoe kom ik er?

Aanmeldingen sluiten over 14 uur.
Activiteit Delen

Over Buddy to Buddy Utrechtse Heuvelrug

Ben je nieuwsgierig naar gelijkwaardig contact met een vluchteling? Wil je van betekenis zijn door gewoon jezelf te zijn? Bij Buddy to Buddy faciliteren wij gelijkwaardig contact tussen Nederlanders en Vluchtelingen. Het kost zoveel tijd als dat jij erin steekt, ga gezellig samen eten, ga wandelen, nodig je buddy uit voor je verjaardag of ga samen sporten. Het is helemaal aan jou en je buddy. Wel vragen we je in de 4 maanden van het project regelmatig (dat wil zeggen, 1 keer per een a twee weken) af te spreken.

Buddy to Buddy koppelt Nederlanders en nieuwkomers aan elkaar op basis van gelijkwaardigheid, gezelligheid en gedeelde interesses. In ons project trek je 4 maanden lang samen met je buddy op om elkaar, elkaars cultuur en het dorp te leren kennen. Wij organiseren activiteiten en intervisie avonden om jullie buddyschap op weg te helpen. En na die 4 maanden? Hopelijk (waarschijnlijk) blijven jullie dan nog gewoon contact houden, net zoals veel van onze (oud)buddy's!

Comments

  • Log in of Inschrijven om een reactie achter te laten.
  • Tanneke Vlaander
    Hoi
    Ben bereikbaar op nr.0650604341
    Hoor graag van jullie
    Groet Tanneke
    • 23 aug
    • Tanneke Vlaander
      hoi,
      ik ben geïnteresseerd. Kan helaas de info meetings niet bijwonen. Ik zie jullie reactie graag tegemoet.
      mvg Tanneke
      • 20 aug
      • Laura Bakker
        Hoi Tanneke, geen probleem! We kunnen altijd een op een even bellen. Zo kunnen we even kennis maken en wat informatie met je delen over komende ronde. Op welk moment zou jou uitkomen? Alvast dank en hoor het graag! Groet, Michelle - namens Laura (0620484886)
        • 20 aug